Читај ми!

Takav se retko rađa

Tuga s obe strane Topčiderskog brda, otišao je jedan od najvećih asova srpskog i jugoslovenskog fudbala, jedan od onih na čiji se pomen imena odmah pomisli na večite derbije, na nešto lepo u fudbalu i sportu. Džentlmen u kopačkama i van njih, sportista velikog srca i časnog obraza, fudbalski velemajstor, takvi se ne rađaju često. Popularni Moca smatra se jednim od najboljih igrača koji su ikada nosili dres Partizana, rođen je u Beogradu 1950. godine. U Partizanu je od 1968. do 1978. godine odigrao 257 mečeva i postigao je 79 golova. Uz 11 utakmica (i četiri gola) za omladinsku (1967—1968) i 12 susreta (i tri gola) za mladu reprezentaciju (1969—1974), odigrao je i 14 utakmica i postigao četiri gola za seniorsku reprezentaciju Jugoslavije. Debitovao je 20. septembra 1972. protiv Italije (1:3) u Torinu, postigavši jedini gol za Jugoslaviju, a od dresa s državnim grbom oprostio se 4. oktobra 1978. na utakmici protiv Španije (1:2) u Zagrebu.

Dejvis kup reprezentacija Srbije ima priliku da se plasira u finale Završnog turnira u Madridu i ponovo se bori za "salataru". Baš kao i 2010, kada su "orlovi" stigli do jedinog trofeja u ovom takmičenju, na putu im stoji selekcija Hrvatske, ovoga puta rundu kasnije - u polufinalu. Duel Srbije i Hrvatske počinje od 16 časova u hali "Madrid arena" i odlučivaće ko će se za zvaničnog ekipnog svetskog šampiona u tenisu boriti sa boljim iz okršaja Rusije i Nemačke. Ekipa koju vodi debitant na klupi Viktor Troicki prošla je grupu u Inzbruku uprkos polovičnom uspehu, nakon što su se mnogi rezultati poklopili, da bi u četvrtfinalu eliminisala Kazahstan sa 2:1.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije utakmicom protiv Poljske započinje nastup na Svetskom prvenstvu u ŠpanijI, prvi rival joj je selekcija Poljske. I na ovom i na narednim susretima bitno je dati maksimum, selektor Uroš Bregar istakao je da će devojke morati da se bore za svaku loptu, ali i da su pod znakom pitanja nastupi Jovane Kovačević I Kristine Liščević. U grupi B se još nalaze selekcije Rusije i Kameruna koje se sastaju od 18 časova, dok dugo išćekivani duel Srbije i Poljske počinje u 20 časova i 30 minuta .

Košarkaši Crvene zvezde igraju u Sankt Peterburgu protiv Zenita meč 13. kola Evrolige. Kretanje rezultata i tok meča možete pratiti na našem portalu. Crveno-beli se nalaze u izuzetno teškoj seriji utakmica - zabeležili su tri uzastopna poraza u elitnom takmičenju, a ono što posebno može da zabrine navijače je da tim prima veliki broj poena, što nije bilo karakteristika na početku sezone. Na sve to dolazi gostovanje kod Zenita, ekipe koja igra fantastično ove sezone, uprkos iznenađujućem porazu od Panatinaikosa u poslednjem kolu. Utakmica u Sankt Peterburgu igra se od 19 časova.

Pratimo i druga dešavanja iz domaćeg i međunarodnog sporta, u našem svakodnevnom `Sportskom žurnalu`. U ovoj emisiji slušajte ono o čemu ćete sutra čitati na novinskim stupcima. U realizaciji emisije učestvuju i Aleksandar Kostić, Vesna Gemović i Milan Bigović.

Urednik i voditelj je Željko Stefanović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво