Читај ми!

SAD između Kine i ostatka sveta

Ima li prostora za mirno prevazilaženje rivalstva Vašingtona i Pekinga? Da li se Rusija i dalje posmatra kao pretnja američkim interesima? Gde su u spoljnoj politici američke administracije evropski saveznici, a gde je Zapadni Balkan?

Američki predsednik Džozef Bajden je prvi put od preuzimanja mandata, oči u oči, iako putem video konferencije, razgovarao sa šefom kineske države Si Đinpingom. Peking je u strateškim dokumentima označen kao najveći geopolitički rival Vašingtona i tenzije stalno tinjaju širom sveta, naročito u indo-pacifičkom regionu, kao i na globalnoj ekonomskoj
sceni. Rivalstvo dve najveće svetske sile neminovno se ogleda i u odnosima u ostatku planete, menja pravce saradnje SAD sa nekim od najbližih partnera, a posledice su svakako primetne i u našem regionu.

O aktuelnim spoljnopolitičkim pozicijama američke administracije i mogućim pravcima razvoja geopolitičkih sukoba za emisiju U središtu pažnje govori Stevan Nedeljković sa Fakulteta političkih nauka.

Urednik i voditelj: Nikola Denčić.

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво