Lokalni izbori na Kosovu i Metohiji

Na Kosovu i Metohiji održavaju se lokalni izbori. Biraju se predsednici i odbornici skupština u 38 opština. Srbi će svoje predstavnike birati u skoro 20 opština, a u 10 mogu da računaju da će imati mogućnost upravljanja.

 

Bezbednosno-informativna agencija obeležava 122. godišnjicu od osnivanja Odeljenja za poverljive policijske poslove i 19 godina od osnivanja BIA. Predsednik Aleksandar Vučić i direktor BIA Bratislav Gašić položili su venac ispred memorijalnog zida u znak sećanja na poginule pripadnike Agencije. Vučić je poručio da je BIA stub bezbednosti Srbije, ali naglasio da su ljudi važniji od opreme i zahvalio zaposlenima koji su u nekoliko poslednjih akcija rizikovali svoje živote.

U Srbiji je do sada vakcinu protiv kovida primilo ukupno 23,51 odsto mladih, što je i dalje slab odživ, izjavila je premijerka Ana Brnabić i apelovala na starije od 12 godina da se odazovu pozivu za imunizaciju. Brnabićeva, koja je primila treću dozu na Beogradskom sajmu, najavila je da će naredne nedelje biti održan sastanak Kriznog štaba, sa kojima će danas imati konsultacije, i istakla da broj preminulih "užasno zabrinjava". Upozorila je da je počela pooštrena kontrola epidemioloških mera i da neće biti tolerancije za njihovo nepoštovanje.

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da u novembru u Srbiju stiže Modernina vakcina protiv korona virusa. Istakao je da će Torlak uskoro proizvesti 1,5 miliona doza Sputnjik Ve vakcine, kao i da izgadnja fabrike vakcina za kineski Sinofarm napreduje. Pozvao je sve građane da se vakcinišu i ukoliko je potrebno prime i treću dozu vakcine, koju će on, kako je najavio, primiti uskoro.


Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednici vesti: Relja Trajković i Marica Serdar

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво