Odlazak legendarnog kompozitora i voditelja

Zbog pogoršane epidemijske situacije, od ponedeljka će učenici sedmog i osmog razreda Osnovnih škola u Arilju, Bogatiću, Valjevu, Lajkovcu, Ivanjici, Knjaževcu, Koceljevi, Kragujevcu i Topoli raditi po drugom modelu nastave, odnosno kombinovano, saopštilo je Ministarstvo prosvete. Kombinacija neposredne nastave i nastave na daljinu primenjivaće se i u srednjim školama u 45 lokalnih samouprava. Treći model, odnosno nastava preko interneta, na snazi je u 8 lokalnih jedinica. Taj oblik nastave i dalje važi za osnovne i srednje škole na Kosovu i Metohiji. Novi epidemijski podaci biće objavljeni oko 15 časova.

U Palati Srbija je počela druga faza međustranačkog dijaloga između vlasti i opozicije o poboljšanju izbornih uslova u Srbiji uz učešće evroparlamentaraca. Očekuje se da će trajati do kasno po podne, a da se sutra na konferenciji za medije obrate predsednik Skupštine Ivica Dačić i evroposlanici. U predlozima pojedinih stranaka precizirano je koliko puta nedeljno i u kojim terminima opozicija treba da gostuje na javnim servisima, traži se poverenik za zaštitu zaposlenih u javnom sektoru, ali i preciziranje teksta koji su poslali evroparlamentarci.

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je na sastanku sa poslanicima Evropskog parlamenta Vladimirom Bilčikom, Knutom Flekenštajnom i Tanjom Fajon, kako je uveren da će predizborni proces u Srbiji biti u skladu sa najvišim demokratskim standardima. Prema njegovim rečima, predstavnici svih relevantnih institucija države od početka su bili spremni da čuju konstruktivne sugestije kako bi se na adekvatan način kreirala izborna atmosfera. Sagovornici su istakli da je od velikog značaja da rezultati dijaloga budu primenjeni i poručili kako su spremni da pomognu u predizbornom procesu kako bi ono što je dogovoreno bilo i sprovedeno.

U Rusiji se do nedelje održavaju parlamentarni izbori na kojima učestvuje 14 partija. Građani biraju 450 deputata Državne Dume na mandat od 5 godina. Glasa se tri dana zbog epidemijske situacije.

Poznati kompozitor i voditelj Minja Subota preminuo je u 83-ćoj godini posle teške bolesti. Godinama je bio autor i voditelj dečje Te-Ve emisije „Muzički tobogan". Njegove pesme su sastavni deo muzičkog obrazovanja učenika mlađeg školskog uzrasta. Vreme i mesto sahrane Minje Subote biće naknadno objavljeni.

Futsal reprezentacija Srbije igraće sa Argentinom u drugom kolu Svetskog prvenstva u Litvaniji. Prenos je na Drugom programu RTS-a od 18 časova i 50 minuta.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Urednici vesti: Nenad Selaković i Relja Trajković

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво