Читај ми!

MMF potvrdio novi savetodavni aranžman sa Srbijom

Odbor direktora Međunarodnog monetarnog fonda potvrdio je novi savetodavni aranžman sa Srbijom, koji će trajati 30 meseci. Ministar finansija Siniša Mali ocenio je da se time šalje ozbiljna poruka finansijskoj javnosti i da Srbija kao država dobija na kredibilitetu. U Narodnoj banci Srbije kažu da je reč o potvrdu da Srbija vodi uspešnu ekonomsku politiku.

Autobus sa 50 vernika koji su krenuli da obeleže Zadušnice i posete manastire na Kosovu i Metohiji, vraćen je jutros iz Kosovske Mitrovice za Beograd, saopštila je Kancelarija za KiM. Iako je kosovska policija prvobitno na Jarinju propustili autobus sa vernicima, oni su presretnuti na putu ka Metohiji i vraćeni na administrativni prelaz u centralnu Srbiju. Njihova poseta uredno je najavljena preko oficira za vezu, u skladu sa sporazumom i ustaljenom praksom, s obzirom na to da je bilo neophodno da im se, obezbedi i policijska pratnja. Direktor Kancelarije Petar Petković je naveo da je ovaj slučaj još jedan pokazatelj međunarodnoj zajednici kakav je odnos Prištine prema Srbima i upitao do kada će međunarodni predstavnici na Kosovu to tolerisati.

Nastavljaju se reakcije na Rezoluciju o Srebrenici usvojenu u Skupštini Crne Gore. Poslanici vladajućeg Demokratskog fronta najavljuju bojkot parlamenta dok se ne postigne novi koalicioni dogovor. Premijer Zdravko Krivokapić rekao je da Vlada ima obavezu da poštuje ranije donete odluke, iako smatra da je Rezolucija nepotrebna. Lideri Srba u regionu veruju da je dokument direktno usmeren protiv srpskog naroda.

Obeležava se Dan sećanja na Jadovno 1941, odnosno 80 godina od stradanja 38.000 pravoslavnih Srba u kompleksu logora smrti NDH Gospić-Jadovno-Pag. Obeležavanje je organizovalo Udruženje potomaka i poštovalaca žrtava logora Gospić-Jadovno-Pag 1941. godine, uz blagoslov Njegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija i Njegovog preosveštenstva episkopa gornjokarlovačkog Gerasima.

Na Beogradskom sajmu i u niškoj hali Čair privrednici iz regiona primaju drugu dozu vakcine protiv virusa korona. Na Beogradskom sajmu vakcinacija u halama 3 i 11 trajaće danas i sutra do 17 časova. Produženo radno vreme je samo tokom vikenda.

U Loznici su dodeljeni ključevi za 60 stanova namenjenih izbegličkim porodicama sa prostora Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Porodice koje su dobile stanove u prvih šest meseci plaćaće zakup, a nakon toga imaće mogućnost za kupovinu na 25 godina. Vladimir Cucić, komesar za izbeglice i migracije kaže da je do sada stambeno pitanje rešeno za više od 5600 porodica. Zgrada u Loznici je druga takvog tipa u ovom gradu, i do sada je kroz Regionalni stambeni program krov nad glavom u tom gradu dobilo 90 porodica, a u toku su i završni radovi na još jednom objektu sa jos 30 stanova.

Urednik emisije: Nataša Raketić

Urednici vesti: Nenad Selaković i Irena Jelovac

Producent: Srđan Manojlović

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво