Читај ми!

Proizvodnja Sputnjika v na Torlaku potvrda dobre saradnje Srbije i Rusije

U Institutu "Torlak" u petak je svečano započela proizvodnja vakcine "sputnjik V". Pokretanje proizvodnje preko video-linka pratili su predsednici Srbije i Rusije Aleksandar Vučić i Vladimir Putin.

U prvoj fazi biće proizvedeno četiri miliona vakcina. Kome će one biti namenjene, kada će stići do punktova za vakcinaciju, šta pokazuju istraživanja o efikasnosti ruske vakcine, pitanja su za ministra Nenada Popovića koji je poslednjih meseci bio angažovan na realizaciji ideje da se vakcina Sputnjik V osim u Rusiji, proizvodi i u Srbiji. Ministar Popović prethodnih dana boravio je u Sankt Peterburgu na Međunarodnom ekonomskom forumu. Posle niza susreta sa ruskim zvaničnicima I privrednicima, ministar Popović za Magazin na prvom govoriće i o saradnji Srbije i Rusije na polju ekonomije i privrede.

Politička scena Srbije poslednjih dana vrlo je dinamična. S jedne strane dolazi do ukrupnjavanja političkih partija, s druge, opozicione, i dalje vlada dilema da li na predstojeće izbore ići zajedno ili u više kolona. Dokle se stiglo u dijalogu vlasti i opozicije, koliki su dometi opozicionih stranaka, koje teme opredeljuju građane na izborima, zašto je SNS koji je već dugo vremena dominantna stranka na političkoj sceni Srbije odlučio da pod svoje okrilje primi SPAS Aleksandra Šapića pitamo Vladimira Pejića, direktora agencije Faktor plus.

Jugoslovenska kinoteka danas obeležava svoj dan. Tim povodom večeras će svečano biti otvoren 23. Festival nitratnog filma i uručeni Zlatni pečati, najviše priznanje Jugoslovenske kinoteke. Ovogodošnji dobitnici su Radoslav Rale Zelenović, reditelj Slobodan Šijan i čuveni direktor fotografije Milorad Jakšić Fanđo. Za Magazin na prvom govori Rale Zelenović koji je Zlatni pečat dobio za doprinos razvoju Jugoslovenske kinoteke kao njen dugogodišnji direktor, kulturni poslenik i filmski radnik.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво