Đerlek: Želimo da ubrzamo imunizaciju

U Srbiji je i dalje teška epidemijska situacija. Lekari upozoravaju da ne sme da nas zavara to što je u više gradova broj obolelih u padu. Raste broj preminulih. Sve je više obolelih među mlađom populacijom. U Kliničko-bolničkom centru "Dragiša Mišović" najkritičniji pacijent, sa obostranom upalom pluća, ima samo 15 godina, a najmlađi pacijent je star osam dana.

U Srbiji je juče vakcinisano 64 608 građana i to je bio jedan od najuspešnijih dana od početka imunizacije. Od tog broja, oko 24 000 ljudi vakcinisalo se bez zakazanog termina.

"Želimo da ubrzamo imunizaciju jer će imati smisla ako za što kraće vreme imunizujemo što veći broj građana", kaže za RTS državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek dodajući da je odličan potez povučen kad je odlučeno da se otvore punktovi za građane koji nemaju zakazano.

 

Počela je isplata polovine minimalne zarade za mart, iz trećeg paketa državne pomoći privredi. Prijavilo se gotovo 252 hiljade firmi, sa milion 140 hiljada zaposlenih. Za ovu uplatu država je izdvojila 17,5 milijardi dinara

 

U svetu i u Srbiji obeležava se Svetski dan Roma, ustanovljen sa ciljem da se ukaže na njihov težak položaj. Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predstavnicima nacionalnog Saveta romske nacionalne manjine. Kao posebno značajnu činjenicu naveo je uključivanje nezaposlenih Roma u programe prekvalifikacije, važnost kvalitetnog školovanja mladih, posebno u okviru programa dualnog obrazovanja.

Urednik i voditelj Slobodan Petrović.

Urednici vesti Vladimir Mihajlović i Nenad Selaković.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво