Читај ми!

Dr Predrag Stevanović: Suze i znoj u crvenoj kovid zoni

Tokom ove epidemije kovida 19, samo je jedno izvesno: da sve sumnje, predrasude i spekulacije, javne i stručne polemike, pred vratima crvene zone prestanu. Iza njih počinje borba na život i smrt. O radu medicinskih radnika u crvenoj zoni, naporu za svaki dah obolelih, iz ličnog iskustva za Magazin govori profesor Medicinskog fakulteta i načelnik Klinike za anesteziju i intenzivno lečenje KBC “Dragiša Mišović” dr Predrag Stevanović

Bitka sa korona virusom krenula je s Dalekog istoka. Tramp ga je čak nazivao virusom koji je Kina pustila u svet. I danas je mnogo dilema i nepoznanica o njegovom poreklu. Deluje međutim da su daleki istok i zemlje istočne hemisfere uspešnije u borbi sa kovidom 19 i da imaju bolji odgovor na pandemiju. Da li je istok zaista bolji i zašto, pitamo Borislava Korkodelovića, nekadašnjeg dopisnika Tanjuga iz tog dela sveta.

Svaka pomoć starijim sugrađanima je dobrodošla. Za one koji žive sami, u nevolji im može pomoći i moderna tehnologija- teleasistencija. O čemu je reč, objasniće Marija Božić iz centra "Kontakta".

Autor: Ana Tomašević

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво