Evropa je ovde

Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji raspisuje tematski, umetnički konkurs za angažovane i interaktivne umetničke instalacije na temu “Evropa je ovde 2021”. Ovaj umetnički nagradni konkurs, kao i tri najbolja predloga, deo je kampanje koju sprovodi Delegacija Evropske unije u Srbiji povodom obeležavanja Dana Evrope u maju 2021. godine. O detaljima i uslovima konkursa razgovaramo sa Goranom Stuparom, predstavnikom Delegacije EU u Srbiji.

Nekoliko puta godišnje prenosimo informaciju da je neki proizvod povučen sa tržišta. U jutarnjem programu već godinama govorimo o opasnim igračkama, štetnim proizvodima od plastike, povučenim proizvodima za domaćinstvo i slično. Sve to može se naći na jednom mestu, a to je NEPRO baza. O tome ovoga jutra razgovaramo sa Mirjanom Stančić. Ova baza je nacionalna kontakt tačka za brzu razmenu informacija o opasnim proizvodima, pri Ministarstvu trgovine.

U poslednje vreme svedoci smo sve učestalijih napada pasa lutalica. Mediji uglavnom izveštavaju o tim napadima kao o posledici, međutim ovoga jutra sa Aleksandrom Gavrićem iz udruženja Animal Rescue Serbia, razgovaramo o uzrocima i radu na prevenciji tih napada.

Autor i voditelj Igor Obračević

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво