Читај ми!

Kako uveriti nepoverljive da je vakcinacija najkraći put do pobede nad kovidom

I u današnjem "Magazinu na Prvom" govorićemo o važnosti vakcinacije protiv kovida, koja - iako u našoj zemlji traje već tri nedelje, od prošle i intenzivnije - i dalje ne nailazi na dovoljnu podršku građana i mnoge ostavlja u nedoumici da li treba da se vakcinišu. Sa dr Dragoslavom Popovićem, koji je već 30 godina stručni konsultant UNICEF-a za imuninizaciju i predsednik Udruženja za javno zdravlje Srbije, razgovaraćemo o tome zašto vakcina, posebno u situaciji pandemije, nema alternativu u postizanju konačnog cilja, a to je zdravlje i bezbednost svih, svuda na svetu, da li su sva cepiva bezbedna iako su napravljena u rekordno kratkom roku (i da li je taj rok zaista baš toliko kratak) i zašto izbor više vakcina, koji nam se nudi, izaziva dodatno podozrenje, umesto ohrabrenja.

Naučni novinar i urednik portala naukakrozprice.rs Slobodan Bubnjević predstaviće veliku mađarsku naučnicu Katalin Kariko, doktora biohemijskih nauka, koja već decenijama živi i radi u SAD, a koja je još davno stvorila novu biomedicinsku tehnologiju baziranu na primeni takozvane "informacione RNK", na osnovu koje je napravljena Fajzer-Biontek vakcina protiv kovida. Zato već danas mnogi dr Katalin Kuriko zovu ženom koja je spasila svet.

Ovih dana ponovo smo, nažalost, svedoci tragičnih posledica bahate vožnje po saobraćajnicama u našoj zemlji. Kakvi su nam zakoni u oblasti bezbednosti saobraćaja? Šta je efikasnije: preventivne mere ili strožije kazne za izazivače nesreća na domaćim putevima? O tome kako stati na put bahatim vozačima razgovaraćemo sa profesorom Saobraćajnog fakulteta u Beogradu i ekspertom upravo za oblast bezbenosti u saobraćaju Krstom Lipovcem.

To su samo neke od tema u današnjem "Magazinu" u kojem će sa vama biti Elizabeta Arsenović.

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво