Читај ми!

Posle praznika, jelke sa busenom vratimo prirodi

Tokom novogodišnjih i božićnih praznika, domove nekih naših sugrađana,  krasile su okićene prave zelene jelke sa busenom. Kada prođe praznovanje, oni koji imaju svoje dvorište ili neko imanje van grada, te jelke zasade i vrate ih u njihovo prirodno stanište. Kako kažu iz udruženja Šuma peva, problem nastaje kada jelke koje su ulepšavale stanove u gradskim sredinama, završe pored kontejnera, pa su se zato i ove godine organizovali kako bi one bile prikupljene i ponovo zasađene. O tome za naš jutarnji program govori Tea Nikolić iz udruženja Šuma peva.

Narodna nošnja već dugo se čuva kao kulturna baština. Svaki narod i svaki kraj u njih je utkao neku osobenost. I dok se poneki deo kao odevni zadržao i danas u seoskim sredinama, prava je retkost pronaći stare majstore koji se bave izradom narodnih nošnji, kao i starih narodnih instrumenata. U tome je uspeo naš dopisnik Simo Budimir.

Naš sagovornik ovog jutra je i dr Radoljub Živadinović, predsednik Savez  pčelarskih organizacija Srbije, koji će nas podsetiti da je 10. januara 1883. godine izašao prvi broj časopisa "Pčelar".

Budimo se zajedno ovog nedeljnog jutra i uz nove servisne informacije, kao i uz muziku koju za vas bira muzička redakcija Radio Beograda 1.

Urednik i voditelj Biljana Šujdović.

Ухвати дан Ухвати дан

Autor:
Група аутора

Јутарњи програм Радио Београда 1!   Ако сте помислили да је то према чувеној латинској изреци "Carpe diem" - у праву сте.  [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво