Читај ми!

Crna Gora - sukob vlade i predsednika

Božićni dani po prirodi stvari pozivaju na obnavljanje hrišćanskih vrlina: vere, nade i ljubavi. Istovremeno, slavi se mir na zemlji i dobra volja među ljudima. Duhovne i svetovne poruke arhijereji crkve ove godine šalju u posebnim okolnostima, koje su obeležene pandemijom, ali i u iščekivanju Sabora, na kome će biti izabran novi patrijarh Srpske pravoslavne crkve. O tome u Magazinu razgovaramo sa profesorom dr Jovanom Janjićem, poznavaocem crkvenih pitanja i autorom više knjiga o patrijarhu Pavlu.

U Crnoj Gori posle promene vlasti i formiranja nove vlade, politička tranzicija ne ide lako i po planu. Mnogobrojni problemi, opstrukcija stare državne admistracije oličeni su u sukobu predsednika Đukanovića sa novom Krivokapićevom vladom. Sporenje je nastavljeno i u prvim danima nove godine. O zbivanjima u Crnoj Gori govori istoričar i analitičar Tomaš Damjanović.

Džosef Bajden je 46-ti predsednik Amerike, potvrdio je Kongres. Toj odluci prethodio je protest Trampovih pristalica na Kapitolu. Smenu vlasti u SAD komentariše Milan Krstić sa Fakulteta političkih nauka.

Urednik i voditelj: Ana Tomašević    

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво