Читај ми!

Poljoprivreda odolela izazovima pandemije

Mladim poljoprivrednicima počele su da stižu uplate subvencija u vrednosti do milion i po dinara, ali neki još nisu dobili rešenja kako bi mogli da započnu sa planiranim investicijama. Ministarstvo poljoprivrede proširilo je listu kandidata pa će, umesto 2 i po hiljade, podsticaje dobiti 3 hiljade poljoprivrednika mlađih od 40 godina.

Godina iza nas, zbog pandemije korona virusa, bila je puna izazova, ali srpska poljoprivreda zabeležila je rast od oko 5 odsto. Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović očekuje  da će izvoz voća i povrća dostići magičnu cifru od milijardu dolara. Kaže i da će agrarni budžet, vredan oko 53 milijarde dinara, omogućiti razvoj poljoprivrede i u ovoj godini.

Poljoprivrednici, koji su 2020. godine osigurali prehrambenu bezbednost zemlje, uspeli su na vreme da obave sve neophodne poslove na njivama, u voćnjacima, povrtnjacima i na farmama. Ratari, voćari i povrtari beleže pozitivne rezultate, dok su stočari imali mnogo problema sa plasmanom i  otkupnim cenama. U emisiji Nedeljom za selo čućete njihovo viđenje prošle godine, ali i očekivanja od ove.


Urednik i voditelj Davorka Tešić.

Nedelja, 3.januar, 8,05

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво