Epidemija virusa korona se ne smiruje, u bolnicama oko 8.500 ljudi

Epidemija virusa korona u zemlji se ne smiruje. Broj novozaraženih svakodnevno raste. U bolnicama je oko 8.500 ljudi. Stručnjaci upozoravaju na poseban rizik za predstojeće praznike. Krizni štab razmatraće sutra ujutru nove mere i uvođenje obaveznog Pi-Si-Ar testa za one koji dolaze u Srbiju uoči praznika.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju i šef delegacije Beograda u dijalogu sa Prištinom Petar Petković sastao se u Briselu sa specijalnim predstavnikom Evropske Unije Miroslavom Lajčkom. Posle bilateralnog sastanka obe delegacije sa evropskim posrednicima, učestvovale su u novoj rundi tehničkog dijaloga Beograda i Prištine. Petar Petković je rekao da je prvo pitanje koje je danas pokrenuto pitanje formiranja Zajednice srpskih opština. Na dnevnom redu su imovinska pitanja i finansijska potraživanja.  

Epidemija virusa korona tokom ove godine drastično je ugrozila ljudska prava ljudi u svetu ograničavanjem kretanja da bi se sačuvali ljudski životi. To je poruka konferencije "Uticaj pandemije korona virusa na stanje ljudskih prava u Srbiji" povodom obeležavanja 10.decembra, Međunarodnog dana ljudskih prava. Premijerka Ana Brnabić kaže da su zbog epidemije virusa korona ugroženi principi ljudskih prava i jednakosti među ljudima.

U Briselu se održava dvodnevni sastanak Evropskog saveta posvećen mađarskoj i poljskoj blokadi evropskog budžeta i planu oporavka, odnosima sa Sjedinjenim Američkim Državama i pandemiji koronavirusa. Hrvatsku na Samitu predstavlja Slovenija. To su se dogovorili predsednik Hrvatske Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković. Premijer Plenković ne prisustvuje sastanku, jer mu je zbog kašlja uzrokovanog kovidom-19, produžena izolacija, a predsednik Milanović, kome je prvo ponuđeno da predstavlja Hrvatsku, predložio je na osnovu ranijih primera dobrosusedske saradnje prijateljskih država u takvim situacijama da to ipak bude Slovenija. Današnjim samitom završava se nemačko predsedavanje Savetu Evropske Unije.
Fudbaleri Crvene zvezde u poslednjem meču grupne faze Lige Evrope gostuju češkom Slovanu.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednici vesti Irena Jelovac i Vladimir Mihajlović.

Producent Đorđe Radosavljević.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво