Читај ми!

Za koje vreme bi Srbija mogla da reši problem zagađenja vazduha?

Svake jeseni i zime, godinama unazad, u Srbiji se govori o zagađenju vazduha. Brojni stručnjaci i lekari, svake godine, upozoravaju na opasne posledice po zdravlje koje ostavlja zagađenje vazduha. Agencija za zaštitu životne sredine označila je energetski sistem kao najvećeg zagađivača kao i individualna ložišta, i to zbog upotrebe uglja. U nedeljnom izdanju Jutarnjeg programa Uhvati dan govorimo o tome kakav ugalj se koristi u Srbiji i za koliko bismo mogli da rešimo problem zagađenja adekvatnim merama.

Povodom obeležavanja 60 godina od osnivanja Nacionalnog parka „Fruška gora", prvoosnovanog u Srbiji i jedinog na području Autonomne pokrajine Vojvodine u toku je akcija njegovog pošumljavanja. Ideja je da se u narednih nekoliko meseci posadi 60 hiljada sadnica.

Knjaževac je opština sa najvećim brojem sela u Srbiji. U jednom od njih, Gabrovnici, nalazi se pećina gde je očuvan pećinski crtež iz praistorije. Bilo ih je još četiri, ali su zbog zuba vremena izbledeli. Predeo je jako nepristupačan, ali ima šta da se vidi.

Očekuju vas i priče iz Muzeja Jugoslavije koji obeležava svoj dan, a navijamo i za našeg predstavnika na dečijoj pesmi Evrovizije.

Sa vama ove nedelje Nikolina Miljković.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво