Читај ми!

Vakcina i brojne nedoumice

U ovom momentu  rezultati istraživanja nekoliko  vakcina  pokazali su visok stepen efikasnosti  i to nas približava početku masovne primene. Čini se, međutim, da početno oduševljenje i olakšanje ustupaju mesto oprezu i nedoumicama. Mnogo je otvorenih pitanja, od toga koliko su zaista delotvorne i koliko dugo nas štite, do načina čuvanja, cene i raspodele. Neke odgovore potražićemo od dr Bojana Trkulje, direktora Udruženja proizvođača inovativnih lekova INOVIA.

Eksplozija broja novozaraženih koronavirusom, kako u Srbiji, tako i u velikom delu Evrope i Amerike srušila je sva ranija predviđanja zasnovana na pouzdanim matematičkim modelima. Gausova kriva do skoro je, sa visokim procentom verovatnoće, upućivala na tok epidemije, ali su se sada okolnosti dramatično promenile. Kako će struka nadalje da se rukovodi? O tome za Magazin govori inženjer Petar Kočović, profesor Univerziteta "UNION-Nikola Tesla".

U vreme kada turizam u celom svetu posrće pod teretom pandemije, jedan deo Srbije beleži neočekivano dobre rezultate. Desetine hiljada domaćih gostiju odmaralo se tokom leta i početkom jeseni na planinama, jezerima, u banjama i selima Zapadne Srbije. Da li je to iznenadjenje ili plod ozbiljnog pristupa i marljivog rada turističkih poslenika? Sagovornik će nam biti  Miroslav Rađen, direktor  Turističke organizacije regije Zapadna Srbija.

Urednik i voditelj Olivera Stajić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво