Читај ми!

Ludvig Hiršfeld: „Istorija jednog života“

„Postoji samo jedan oblik besmrtnosti vredan traganja – ljudska dobrota.“

Ovo su reči Ludviga Hiršfelda, poljskog imunologa, bakteriologa i seroantropologa, koji je u februaru 1915. godine napustio udobno mesto docenta pri Katedri higijene na univerzitetu u Cirihu i došao u Srbiju, da pomogne u suzbijanju epidemije tifusa, koja je buknula po okončanju Kolubarske bitke.

Hiršfeld je o svome susretu sa srpskim narodom, i svemu kroz šta je tokom tri ratne godine sa nama prošao i za nas uspeo da uradi, pisao u knjizi „Istorija jednog života", koja je pre skoro šezdeset godina prevedena i objavljena kod nas, u pedeset i petom kolu čuvene „plave" biblioteke Srpske književne zadruge.

Večerašnja emisija „Kod dva bela goluba" je lepa prilika da vas upoznamo makar sa najvažnijim delovima životne priče ovog poljskog lekara i naučnika, koji je „smatrao da nauka čoveka može učiniti boljim".

Autor: Vule Žurić.

Muzički urednik: Aleksandra Paladin.

Код два бела голуба

Autor:
Војислав Карановић

Од свог почетка, 1968. године, па до данас емисија Код два бела голуба прича приче о старом Београду, његовим житељима, појавама и догађајима, али и приче о прошлости осталих места Србије, и о свему ономе што представља живо језгро наше традиције. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво