Koronavirus i mentalno zdravlje

Već skoro osam meseci živimo sa epidemijom Kovida-19, a sve su šanse da će tako biti i u narednih godinu dana. Kako psihološki izaći na kraj sa svimo izazovima koje nam donosi takozvana "nova normalnost"? To je bila jedna od glavnih tema Desetog kongresa psihotereapeuta Srbije koji je održan tokom vikenda. O ovoj temi razgovaraćemo s gošćom prof. dr Nevenom Čalovskom, dugogodišnjom porodičnom psihoterapeutkinjom.

Naravno, i pored koronavirusa, život teče dalje. Jedna od uobičajenih aktivnosti tokom jeseni je priprema zimnice, a u emisiji ćete čuti kako to može da postane i dodatni izvor prihoda.

Bliži se i 1. novembar - termin za zamenu letnjih guma zimskim. Podsetićemo vas i na to šta kažu propisi i do kada imate vremena da obavite ovaj posao.

Najavićemo i dva festivala koji će biti organizovani tokom ove nedelje. U ponedeljak, 26. oktobra počinje 11. "Green fest" koji će trajati do 4. novembra. Programski direktor festivala Vladan Šćekić najaviće nam koje ćemo sve filmove moći da pogledamo, koje su teme panel diskusija, predavanja i radionica...

Sredinom nedelje koja je pred nama počinje i jubilarni 10. Gete fest, koji će nam najaviti selektorka i koordinatorka programa kulture u Gete institutu Sunčica Šido.

Pored ovih tema, kao i svakog jutra, prenećemo vam sve aktuelne vesti i još po neku zanimljivost, pa vas pozivamo da se probudite uz Radio Beograd.

Urednik i voditelj Miša Stojiljković.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво