Читај ми!

Plava svetlost i kako zaštititi vid od zračenja

Ultaljubičasta i plava svetlost nalaze se svuda oko nas. Od sunčeve svetlosti do uređaja koje svakodnevno koristimo, kao što su smartfon, laptop, LCD televizor. Posebno su ugrožena deca, jer veliki deo dana provode upravo koristeći ove uređaje. Zbog toga dolazi do različitih problema, kao što su: zamor oka, naprezanje, svrab, zamagaljeni vid. Može doći čak i do ozbiljnijih oštećenja oka u kasnijem dobu. Kako se zaštititi od plavog svetla na adekvatan način? O tome će nam govoriti naša današnja gošća Kristina Vidaković, optičar-optometrista.. 

Od početka epidemije koronavirusa, koja nas je sve stavila pred nove i nepoznate izazove, jedan od problema koji je evidentan je i povećan broj SOS poziva koje upućuju žene žrtve nasilja u porodici. O tome razgovaramo sa Hajrijom Ramadani, osnivačem udruženja HAJR i Draganom Vasović, organizator humanitarne modne revije na kojoj će se prikupljati sredstva za žrtve porodičnog nasilja.

Svi mi, a posebno stariji ljudi često su u opasnosti da budu prevareni zbog nepoznavanja pravnih propisa. Zašto su važni dobra priprema i oprez pri potpisivanju Ugovora o doživotnom izdržavanju ili Ugovora o poklonu nekretnine, kako ne bi došlo do zloupotrebe pitamo predsednicu Udruženja penzionera Stari Grad u Beogradu, Snežanu Šantić. 

Kakva je situacija sa koronavirusom u Americi gde broj zaraženih svakodnevno progresivno raste, reći će nam naš glumac Dejan Jelača, koji godinama živi i radi u Njujorku. 

 

Urednik i voditelj Dragana Živojnović.

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво