Banatski fruštuk na Danima ludaje, uprkos svemu

Tradicionalne kulturne i turističko-zabavne manifstacije u našoj zemlji, na samom kraju leta i početku jeseni, boreći se da održe kontunuitet, kao da se migolje ne bi li makar donekle izašle iz senke epidemije virusa  korona, koja je pokrila praktično sve segmente života kakav je bio pre.

Među njima su Dani ludaje u Kikindi, manifestacija koja se ove godine održava 35, jubilarni put. Umesto četiri dana, traje samo dva, ali su organizatori srećni što neće izostati najatraktivniji segmenti te manifestacije - takmičenje za najdužu i najtežu ludaju i čuveni "Banatski fruštuk", šarena trpeza koja nudi mnogobrojne specijalitete od bundeve. Još detalja čućete u današnjem izdanju Jutarnjeg programa, baš kao i o "Pasuljijadi" na tromeđi naše zemlje, Rumunije i Mađarske, ali i o Noći književnosti u Novom Sadu, koja će biti uvod u novu tematsku sedmicu u okviru programa "Kaleidoskop kulture". Govorićemo i o Nedelji solidarnosti Crvenog krsta Beograda, a čućete i zbog čega su proizvodi Šabačke mlekare među prvima  poneli žig "Čuvarkuća" Privredne komore Srbije.

Sa vama - Elizabeta Arsenović.

Ухвати дан Ухвати дан

Autor:
Група аутора

Јутарњи програм Радио Београда 1!   Ако сте помислили да је то према чувеној латинској изреци "Carpe diem" - у праву сте.  [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво