Negovanje svakodnevnih rutina

Rutine, na izvestan način, pokazuju šta nam je značajno u životu jačaju povezanost članova porodice i postepeno formiraju ubeđenja i sisteme vrednosti. Zajednički obrazac ponašanja doprinosi osećaju pripadnosti i povezanosti unutar porodice. Koliko nam rutina pomaže u stresnim razdobljima kao što je pandemija, pitamo psihologa?

Broj zaraženih koronavirusom u Srbiji opada, situacija se smiruje, ali nadležnni naglašavaju da je i dalje neophodno poštovati mere zaštite. U isto vreme, u mnogim evropskim zemljama raste broj obolelih, a SZO upozorava da se pandemija širi. U današnjoj emisiji biće reči o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji.

Ovih dana navršilo se 75 godina od kada su se žene, u tadašnjoj Jugoslavij, izborile za pravo glasa, a sto godina otkako to pravo imaju žene u SAD. Tim povodom govorimo o mestu žene u savremenom svetu, o rodnoj ravnopravnosti i pravima žena.

Svet je ove godine ušao u ekološki dug 22. avgusta, tri nedelje kasnije u odnosu na 2019-tu, a to je, kažu stručnjaci, direktna posledica izolacije, karantina i globalnih mera preduzetih u borbi protiv pandemije KOVID-19. Upoznaćemo se sa detaljima izveštaja o potrošenim resursima Zemlje, koji svake objavljuje Svetska organizacija za prirodu.

Sa vama je Mirjana Nikić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво