Epidemijska situacija se smiruje, oprez i dalje neophodan

Posle sastanka sa direktorima kovid bolnica ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da se Kliničko-bolnički centar Zemun vraća u normalan režim rada. Iako je manje zaraženih, kovid ambulante nastaviće sa radom i noću, ističe Lončar. Epidemiolog Predrag Kon je upozorio da se, iako pojedine lokalne samouprave ukidaju vanrednu situaciju, moraju poštovati restriktivne mere koje je uvela Vlada Srbije. Nadležni apeluju na građane da nastave sa poštovanjem mera - nošenjem zaštitnih maski, držanjem fizičke distance i higijenom ruku.

Predsednik Aleksandar Vučić učestvovao je na video konferenciji sa nemačkim ministrom za privredu i energetiku Peterom Altmajerom. Predsednik Vučić i ministar Altmajer potpisali su zajedničku izjavu o namerama između Kabineta predsednika Republike Srbije i nemačkog ministarstva za privredu i energetiku, objavljeno je na zvaničnom instagram nalogu "Budućnostsrbije", uz fotografije sa video sastanka. Izjava se odnosi na uspostavljanje institucionalnog partnerstva za jačanje razvoja strategije industrijske politike Srbije u skladu sa Evropskim zelenim dogovorom, uz istovremeno unapređenje odgovarajućih lanaca snabdevanja.

U zaseoku Grubori sela Plavno, nadomak Knina, održana je komemoracija srpskim žrtvama - civilima koji su ubijeni na današnji dan 1995-te godine tokom operacije "Oluja obruč". Prisustvovali su predsednik Hrvatske Zoran Milanović, ministar branitelja Tomislav Medved i specijalni izaslanik predsednika Srbije za rešavanje pitanja nestalih sa Hrvatskom Veran Matić. On je istakao da dolazak predsednika i ministra branitelja Hrvatske na komemoraciju vidi kao veoma važan gest i trenutak koji treba iskoristiti za poboljšanje odnosa dve zemlje.

Članovi Socijalno-ekonomskog saveta zvanično su počeli pregovore o visini minimalne zarade u 2021 godini. Sindikati su na sastanku zatražili dostizanje iznosa minimalne potrošačke korpe od 37 i po hiljada dinara, a poslodavci da rast minimalca ne padne na teret privrede. Vlada je najavila da će svoj stav saopštiti na narednom sastanku 1. septembra.

Fudbaleri Crvene zvezde su u Tirani i od 20 sati igraju protiv albanskog prvaka u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Urednik emisije: Nataša Raketić

Urednici vesti: Relja Trajković i Marica Serdar

Producent: Aleksandar Radović

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво