Ratarstvo i voćarstvo

U Srbiji je počela žetva suncokreta koji se ove sezone gaji na oko 225 hiljada hektara što je za oko 5 odsto više u odnosu na prošlu godinu. Očekuje se da prinos te uljarice po hektaru bude veći od tri tone odnosno u uobičajenim granicama za glavna proizvodna područja.

Voćari u Srbiji beru rane sorte jabuke. Rod je podbacio zbog niskih temperatura vazduha u vreme cvetanja. Kako sada stoje stvari isti rezultati se očekuju i za ajdared najazastupljeniju poznu jabuku u domaćim zasadima. Ajdared se bere tek u septembru, ali cveta rano i to baš u već pomenutom hladnom periodu godine.

Tri destilerije iz Srbije vratile su se sa pet medalja sa Međunarodnog takmičenja za vina i alkoholna pića u Londonu. Žiri je nagradio četiri naše šljivovice i jednu jabukovaču u konkurenciji više od tri hiljade uzoraka iz preko 90 država sa svih kontinenata.

Uz ostale teme iz oblasti poljoprivrede u emisiji Vas čeka i tradicionalna narodna muzika iz svih delova Srbije.

Urednik i voditelj: Ivan Jovanović

Radio Beograd 1, nedelja 8.05

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво