Vučić: Bolja epidemiološka situacija, oprez i dalje neophodan

Sastanak predstavnika Beograda i Prištine u Vašingtonu, planiran za 2. septembar, verovatno održan 3. i 4. septembra, izjavio je predsednik Aleksandar Vučić. On je za TV Prvu rekao da je sastanak pomeren zbog toga što, kako su mu rekli, postoji mogućnost da se, ako bi se nešto postiglo, pojavi i predsednik SAD Donald Tramp. Predsednik nije želeo da precizira s kim će SNS formirati novu vladu i da će odluka o tome biti uskoro doneta. Dodao je da Srbija mora i dalje ekonomski da napreduje, uz sve izazove sa virusom korona.

Situacija sa virusom korona u Srbiji je mnogo bolja nego u regionu, rekao je predsednik Aleksandar Vučić i istakao da moramo i dalje da budemo oprezni, jer sa tom bolešću mora da se živi. Epidemiolog Darija Kisić Tepavčević, najavila je da će se u narednom periodu razmatrati dodatno ublažavanje mera za sprečavanje širenja virusa, među kojima je produženje radnog vremena objekata gde je moguć boravak na otvorenom.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko zatražio je od vojnog vrha zemlje da preduzme sve mere i angažuje vojsku da čvrsto stane u odbranu teritorijalnog integriteta zemlje, ukazujući da je situacija posebno zahtevna na zapadnim granicama. Lukašenko je konstatovao da je u Belorusiju uvezena tzv. obojena revolucija koja se oslanja na strani faktor i nastoji da destabilizuje državu, prenosi TAS. U Minsku su se i sinoć okupili demonstranti koji protestuju protiv rezultata nedavnih predsedničkih izbora u Belorusiji i ne priznaju pobedu Lukašenka.

Danas je dan Vojnog muzeja. Ministar odbrane Aleksandar Vulin istakao je, uz čestitke, kako je ta ustanova bila prepoznata kao važan segment u kulturi sećanja nacije i imala značajnu ulogu i misiju da preko svojih postavki i izložbi prezentuje ulogu vojske i njene slobodarske tradicije u vekovnoj borbi za slobodu i nezavisnost. „Ponoseći se što je jedna takva ustanova kulture deo Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i sa uverenjem da uspesi i priznanja ni ubuduće neće izostajati, čestitam vam praznik", navodi u čestitki ministar Vulina.Povodom Dana Vojnog muzeja otvorena je izložba Povelje i diplome 19 i 20. veka.

Urednik emisije: Nataša Raketić

Urednici vesti: Relja Trajković i Marica Serdar

Producent: Aleksandar Radović

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво