Rakija - naša šansa

Gotovo svakodnevno na ulici nailazimo na odbačene maske i rukavice. Čak i kad su odložene u kontejnere predstavljaju opasan otpad koji bi trebalo zbrinjavati po vrlo strogim pravilima, jer su veliki rizik po ljude i životnu sredinu. Kako se nosimo sa tim izazovom i da li će ova situacija ubrzati regulisanje tog važnog ekološkog sektora? O tome ćemo razgovorati sa Sinišom Mitrovićem iz Centra za cirkulranu ekonomiju pri PKS.

Čućemo kako srpski voćari pokušavaju da unaprede kvalitet i da tako ostvare zadovoljavajuće prinose, uprkos nepovoljnim okolnostima koje su ih dovele u vrlo težak položaj- od epidemije koronavirusa do čestih vremenskih nepogoda i niskih otkupnih cena.

Kad je reč o proizvodnji šljive, nameće se druga tema. Zašto Srbija kao jedan od najvećih svetskih proizvođača ovog ploda, koji pretežno završava u rakiji, izveze tek 10 odsto tog pića? To ćemo pitati Ivana Uroševića iz Nacionalne asocijacije proizvođača rakije "Srpska rakija", a povod je vest da su tri naše destilerije dobile značajna priznanja na međunarodnom takmičenju u Londonu.

Urednik i voditelj: Olivera Stajić

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се