Ljubav u doba korone

Ima li zaljubljenosti u vreme pandemije, kada bliskost ne samo da nije preporučljiva, nego je fizička distanca i obavezna?

Ovih dana obeležava se Dan napuštenih životinja. Najčešće se i ne razmišlja o tome da se napuštanjem svog ljubimca sami  odričete jedne velike ljubavi u životu. Kako ih spasavaju, paze i udomljavaju u nekim od prihvatilišta za pse u Srbiji?

Proveravamo kako protiče turistička sezona  u Crnoj Gori i kakvi su prvi pokazatelji,  po otvaranju granice, o zainteresovanosti naših građana  za letovanje u toj zemlji?

U drugoj polovini avgusta počinje cvetanje jednog od najagresivnijih alergena - ambrozije, a visoka koncentracija polena te biljke zadržava se u vazduhu i do duboko u jesen. Od 25 alergenih vrsta koje se prate na našoj teritoriji, ambrozija ima najveći alergeni potencijal.  Kakva je situacija ove godine, koliko je površina zahvaćeno ovom biljkom i kako se boriti protiv nje?

Stručnjaci ističu da živimo u vremenu  kada  digitalizacija u poljoprivredi  nije stvar izbora, već neophodnosti. Koliko su savremene tehnologije zastupljene u srpskoj poljoprivredi i kakvi su potencijali za njeno unapređenje i modernizaciju?  

Sa vama je Mirjana Nikić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво