Lončar: I dalje traje borba sa virusom

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar, sastao se u Kragujevcu sa zdravstvenim radnicima i nemedicinskim osobljem iz Opštih bolnica u Čačku, Kraljevu, Novom Pazaru i Kliničkog centra u Kragujevcu, koji se u proteklih pet meseci bore protiv Kovida 19. Ministar im se zahvalio na angažovanju i posvećonosti u lečenju svakog pacijenta i naglasio da borba sa virusom i dalje traje.

Uvođenje obaveznog negativnog PSR testa ili karantina od 14 dana za strance koji ulaze u našu zemlju, razmatra se na današnjoj sednici Vlade i sutrašnjem zasedanju Kriznog štaba, potvrdio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. Šef diplomatije ne očekuje da će zemlje koje trenutno ne dozvoljavaju nesmetan ulazak našim građanima uskoro promeniti odluku. Ograničenja putovanja pogađaju i srpsku ekonomiju. Šteta zbog nedolaska stranih turista procenjuje se na oko milijardu evra, izjavio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

U Ministarstvu prosvete održan je prvi radni sastanak predstavnika resornog Ministarstva i sinikadata prosvete. Ministar Mladen Šarčević kaže da su prošli kroz predložene modele organizacije nastave, da su predlozi sindikata bili konstruktivni, posebno kod srednje stručnog obrazovanja. Stav prosvetnih radnika Srbije je da je dobro što se deca vraćaju u škole, ali da je sasatanak morao da se održi ranije, kako bi više uticali na doneti dokument.

Navršava se 17 godina od ubistva srpske dece u Goraždevcu. Nepoznate osobe pucale su iz automatskog oružja na decu koja su se kupala na reci Bistrici. Ubili su 12-togodišnjeg Panteliju Dakića i Ivana Jovovića koji je imao 19 godina. Teško su ranili Marka Bogićevića, Draganu Srbljak, Bogdana Bukumirića i Đorđa Ugrenovića. Za zločin niko nije odgovarao. Godišnjica stradanja dece obeležena je u Beogradu, a parastos nastradalim dečacima održan je i na Kosovu i Metohiji.

Nemački ministar zdravlja Jens Špan očekuje da bi se vakcina protiv korona virusa mogla naći u primeni već narednih meseci, a svakako naredne godine. Naveo je i da je problem sa vešću da Rusija ima vakcinu u tome što nema dovoljno pristupačnih podataka o testiranjima.Cena ruske vakcine protiv korona virusa za međunarodno tržište biće u početku najmanje 10 dolara za dve doze, kažu u kompaniji Er-Farm i dodaju da će vakcina postati jeftinija kada njena proizvodnja dostigne dovoljan industrijski obim, prenosi Tas. Juče je objavljeno kako Rusija planira da napravi po pet miliona doza vakcina u decembru i januaru i da bi u tom slučaju cela zemlja bila snabdevena adekvatnim lekom u roku od godinu dan

Crvena zvezda oprostila se od legendarnog fudbalera i trenera Vladimira Vladice Popovića, koji je pre dva dana preminuo u 86-toj godini. Komemoraciji čuvenom "Profesoru", na stadionu "Rajko Mitić", prisustvovale su brojne Zvezdine legende, rukovodstvo kluba, predstavnici Fudbalskog saveza, večitog rivala Partizana, kao i članovi porodice.

Urednik emisije: Nataša Raketić

Urednici vesti: Relja Trajković i Marica Serdar

Producent: Aleksandar Radović

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво