Osma žrtva korona virusa u Srbiji

Muškarac star 60 godina iz Šapca, koji je preminuo 25. marta, bio je pozitivan na koronavirus, potvrđeno je na konferenciji za novinare šabačkog Zavoda za javno zdravlje. Od koronavirusa u Srbiji preminulo je ukupno osam ljudi. Prema poslednjim informacijama, potvrđeno je 458 slučajeva.

Danas počinje četvrta nedelja od prvog registrovanog slučaja virusa korona u Srbiji. Epidemiolozi kažu da ulazimo u kritičan period, jer se očekuje porast broja zaraženih i umrlih i pozivaju građane na gvozdenu disciplinu. Najveća žarišta su Beograd, Valjevo i Niš. U 18 časova naciji će se obratiti predsednik Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić. Prenos je na Prvom programu Radio Beograda.

Britanski premijer Boris Džonson pozitivan je na virus korona. On je na video snimku na Tviteru potvrdio da je u poslednja 24 sata imao blage simptome i da je u samoizolaciji, ali će nastaviti da predvodi britansku vladu u borbi protiv virusa. "Zajedno ćemo pobediti virus", istakao je Džonson.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poželeo je brzo ozdravljenje Borisu Džonsonu. "Brzo se oporavi i nastavi da se boriš", poručio je Vučić na Tviteru.

U Dimitrovgradu je na prvom suđenju prekos skajpa doneta i prva presuda za kršenje pravila samoizolacije. Prvostepeno je izrečena kazna od 3 godine zatvora. Sudija, tužilac i branilac bili su u sudnici na odgovarajućoj udaljenosti, a okrivljeni u pritvorskoj jedinici. Danas se očekuju još dva glavna pretresa pred sudom u Požarevcu.

Sudija Prekršajnog suda u Leskovcu izrekao je novčane kazne u iznosu od 50 hiljada dinara za šest osoba koje je policija prethodna dva dana zatekla na ulicama tokom zabrane kretanja na javnom mestu. U pritvorskim jedinicama u Vršcu, Požarevcu i Nišu trenutno je 112 ljudi koji su prekršili meru samoizolacije posle povratka iz inostranstva.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković i njegova supruga Jelena donirali su milion evra Srbiji u borbi protiv virusa korona. Novac je namenjen za kupovinu respiratora i medicinske opreme. Oprema će biti nabavljena u Kini i Nemačkoj. Novak je posebno zahvalio državnim vlastima, koje su mu pomogle da sprovede donaciju, kao i Kini na velikoj pomoći Srbiji.

Urednik i voditelj Slobodan Petrović.

Urednik vesti Nenad Selaković.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво