Boj ne bije svijetlo oružje

...već boj bije srce u junaka. Baš takvima su se, po ko zna koji put, pokazali predstavnici Srbije na Evropskom prvenstvu u Vroclavu, gde je osvojen čitav niz medalja. Naši reprezentativci ovo učešće zaokružili su odličnim bilansom - dve zlatne, jednom srebrnom i jednom bronzanom medaljom. Danas su osvajači odličja i svi učesnici govorili pred predstavnicima medija,a mi podsećamo da su upravo sportisti iz ovih disciplina prvi od svih naših obezbedili učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju. Upravo Zorana Arunović i Damir Mikec, koje vidimo na naslovnoj strani ove emisije.

Sa Dalekog istoka, međutim, stižu vesti koje teraju na razmišljanje- Japan ima mogućnost odlaganja OI sve do kraja godine, izjavila je japanska ministarka za Olimpijske igre Seiko Hašimoto, pozivajući se na ugovor koji Tokio ima sa Međunarodnim olimpijskim komitetom. I međunarodni predolimpijski turnir u basketu 3x3, koji je trebalo da se održi u subotu u maloj dvorani `Spensa` u Novom Sadu, odložen je zbog trenutne situacije sa koronavirusom. Na pripremnom turniru za Olimpijske igre u Tokiju trebalo je da učestvuje šest reprezentacija.U nadi da će, vremenom, sve biti kako valja i da će se naći mogućnost za život i takmičenja bez briga, bavimo se drugim sportskim dešavanjima. U Amsterdamu će večeras, od 18 časova, biti obavljen žreb za fudbalsku Ligu nacija. Naša reprezentacija će, zahvaljujući dobrim rezultatima u prošlom ciklusu, igrati u B ligi. 

U Galeriji RTS-a održan je glavni žreb za 21. memorijalni turnir `Igrajmo za 16`. Ove godine učestvovaće oko dve stotine ekipa u 6 sportova, sa oko tri hiljade učesnika iz 11 gradova i 8 zemalja. Razgovaramo, tokom emisije, sa Miroslavom Medićem, članom Organizacionog odbora Memorijala i predstavnikom porodica nastradalih radnika.

U nastavku emisije čućemo košarkaše Bobana Marjanovića, posle još jedne NBA noći, zatim ministra omladine i sporta u Vladi Republike Srbije     Vanju Udovičića u vezi učešča naših sportista na Olimpijskim igrama, atletskog selektora Edina Zukovića o reprezentativnim planovima naših asova, kao i najavu vaterpolo spektakla, utakmice Srbija- Španija, današnjoj utakmici Kupa Srbije između Radničkog iz Kragujevca i Metaloplastike Biće tu i drugih događaja iz sveta domaćeg i međunarodnog sporta. Slušajte danas u `Sportskom žurnalu` ono o čemu ćete sutra moći da čitate na stupcima štampe.

Urednik i voditelj je Željko Stefanović.

 

 

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво