Za ugled u Evropi

Odbojkaši Vojvodine u petom kolu E grupe Lige šampiona u velikoj dvorani SPENS-a, na svom parketu, od 18 časova dočekuju ekipu koju s klupe predvodi naš Nikola Grbić. Zaksa Kenđežin je vodeći tim na tabeli sa četiri pobeda, novosadski crveno-beli za sada još nemaju trijumf u ovom takmičenju. Žele, međutim, da se predstave u lepom svetlu, pred svojom publikom, ali i pred Evropom, u kojoj su se-bez obzira na plasman-pokazali kao dobro organizovan klub.

Na Evropskom prvenstvu u rvanju- dva poraza i jedan plasman u četvrtfinale našeg predstavnika, s lica mesta, iz okoline Rima, javlja se selketor selekcije Srbije Milorad Dokmanac. Košarka- poraz Crvene zvezde u Baru od Mornara, čime je doveden u pitanje plasman u završnicu regionalne ABA lige. Čućemo i razgovore sa našim NBA asovima Nemanjom Bjelicom i Bogdanom Bodanovićem. Ognjem Kuzmić i Filip Čović, u nastavku sezone, umesto za Crvenu zvezdu, igraće za FMP. Novi selektor košarkaške reprzenetacije Srbije Igor Kokoškov, putem sajta KSS-a. objavio je svoj prvi spisak igrača, na koje računa za predstojeći kvalifikacioni "prozor" za odlazak na Evrobasket 2021. Prva dva izazova pred "orlovima" su gostovanje u Finskoj 20. februara i meč protiv Gruzije koji je na programu 23. februara, u beogradskoj dvorani „Aleksandar Nikolić".

Bokserska reprezentacija Srbije na Avali se čeliči za olimpijski turnir u Londonu, koji počinje 13. marta. Generalna proba za ove kvalifikacije biće turnir u Bijeljini, od 20.do 23.februara. O tome, kao i o pojačanju iz Kube u stručnom štabu, govori naš selektor Milan Piperski. Čućemo i lepu priču o legendarnom fudbalskom golmanu Miodragu Kneževiću, popularnom Knezu, čuvaru mreže niškog Radničkog i državnog tima, koji je svoje uspomene, slike sa Peleom i Lavom Jašinom, poklonio Muzeju u Nišu.Ovog vikenda u Istanbulu je Balkansko prvenstvo u atletici, prethodno je održano dvoransko prvenstvo Srbije u atletici- Strahinja Jovančević je dokazao da je još jednom u sjajnoj formi, a dve dame su se okitile čak sa po dve medalje- sprinterka Crvene zvezde Milana Tirnanić i Marija Stambolić iz Omladinskog kluba Beograd, koja je bila bez premca na 800 i 1500 metara.

Biće, naravno, i drugih informacija iz domaćeg i međunarodnog sporta. Slušajte na programu Radio Beograda 1 ono o čemu ćete sutra moći da čitate na novnskim stranama.

 

Urednik i voditelj je Željko Stefanović

 

 

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво