Inovativni lekovi na listi RFZO- nova nada za pacijente

U Srbiji skoro 300 hiljada kuća nema izolaciju i u njima se troši 4-5 puta više energije nego u zemljama Evropske unije. Dostizanje prihvatljive mere energetske efikasnosti je skup proces, ali izuzetno isplativ, čak i na kratak rok. Zato se intenzivno radi na formiranju posebnog Fonda za energetsku efikasnost, čijim sredstvima bi se pomoglo građanima da izoluju stambene objekte. U međuvremenu, uz podršku evropskih organizacija , unapređuje se energetske efikasnosti u javnim institucijama. O tome razgovaramo sa državnim sekretarom u Ministarstvu rudarstva i energetike, Stevicom Deđanskim.

Prošle sedmice Savet Evrope usvojio je rezoluciju kojom se upozorava na brojne, sve učestalije i  brutalne pretnje slobodi medija i bezbednosti novinara, što ozbiljno drma i temelje evropske demokratije. To je tema rubrike POGLED U SVET.

Zašto je primena inovativnih lekova u terapiji teških bolesti u Srbiji na niskom nvou? Da li najava proširivanja pozitivne liste ovim medikamentima nagoveštava da se situacija menja na bolje? O tome nam govori dr Bojan Trkulja iz Udruženja INOVIA.

Srpski potrošači sve češće konzumiraju organske namirnice. Da li i u kojoj meri tržište prati to interesovanje i potrebe kupaca? I to je jedna od tema Magazina.

Pre desetak dana na Dunavu, u blizini parka prirode Begečka jama, pronađena je nova vrsta ptice. Za to su zaslužni istraživači Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, a odatle nam u goste dolazi Slobodan Knežević.

Urednik i voditelj je Olivera Stajić.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво