Sportski žurnal

Prvi sagovornik `Sportskog žurnala` Radio Beograda 1 u Novoj 2020. godini je Bojan Zdelar, jedan od naših najuspešnijih kajakaša. Rođen aprila 2000. godine, ulazi u red onih koji imaju tek šta da kažu u ovom atraktivnom sportu. U godini za nama osvajao je zlatne i srebne trofeje u konkurenciji mlađih seniora, okusio barut seniorskih takmičenja, a ovih dana intenzivno se priprema u rodnoj Sremskoj Mitrovici. Prvi deo priprema, sa ostatkom reprezentacije, u oktobru mesecu obavio je u divnom Trebinju, u Republici Srspkoj, odakle nosi predivne uspomene.

U subotu, 4. januara, Sportska redakcija emituje tradicionalnu godišnju emisiju u kojoj se bavimo učinkom srpskih sportista u godini za nama. Legendarni košarkaš, potom i direktor nezaboravne fudbalske Zvezde iz devedesetih godina prošlog veka, Vladimir Cvetković, poslednjih sezona retko priča za medije, ovo će biti jedna od tih prilika. Oslušnućemo ovog, prvog januarskog popodneva o čemu će nam to Cvetković govoriti u subotnjoj `specijalki`.

Uz časne izuzetke, poput pomenute 1991. godine, fudbal nam je ipak teška rana i definitivno neuzvraćena ljubav. Reprezentacija posebno. Kao i obično, gajimo nade do sudnjeg dana, tako je i sada uoči baraža sa Norveškom. Hoćemo li se, na bilo kojii način, domoći smotre najboljih evropskih selekcija, pitanje je za sportskog direktora Fudbalskog saveza Srbije Vladimira Matijaševića.  

Pratićemo tokom popodneva i aktuelna dešavanja iz domaćeg i međunarodnog sporta. Tu je i razgovor sa Dušanom Mandićem, našim vaterpolo reprezentativcem, posle utakmice Svetske lige sa selekcijom Hrvatske, a uoči skupa najboljih selekcija Starog kontinenta.

Urednik i voditelj je Željko Stefanović. 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво