Novosti dana

Predsednik Aleksandar Vučić očekuje da u poslednjem kvartalu ove godine Srbija ima rast od 5,4 odsto i da će u tom periodu biti prva po stopi ekonomskog rasta u Evropi. On je na otvaranju Beogradskog parka, Bulevara Vudroa Vilsona i Ulice Nikolaja Kravcova u okviru kompleksa „Beograd na vodi" istakao da će to podrazumevati dalji rast zarada građana Srbije. Naveo je da će posle penzionera i radnici u decembru dobiti uvećane novembarske plate.

U Skupštini Srbije održava se druga runda međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima uz posredovanje Evropskog parlamenta. Prisustvuju izvestilac za Srbiju Odbora Evropskog parlamenta za spoljne poslove Vladimir Bilčik, šefica Delegacije zadužena za odnose sa Srbijom Tanja Fajon i šef delegacije Unije u Srbiji Sem Fabrici. Moderatori dijaloga su bivši parlamentarci Eduard Kukan i Knut Flekenštajn. Na sastanak nisu došli predstavnici Saveza za Srbiju, pokreta Dosta je bilo, Demokratske stranke Srbije i Srpske radikalne stranke. Razgovori su zatvoreni za javnost i trajaće jedan dan. Podsećamo, prva runda međustranačkog dijaloga održana je 9. i 10. oktobra.

Privremena vlada Bolivije i poslanici Pokreta za socijalizam bivšeg predsednika Eva Moralesa postigli su u Senatu dogovor o organizovanju novih izbora, što bi moglo pomoći u rešavanju političke krize u zemlji. Iz Meksika, bivši predsednik Morales poziva Ujedinjene nacije ili papu da posreduju u razrešenju krize. Iz Brazila gde se održava samit zemalja članica BRIKSA, ruski predsednik Vladimir Putin je upozorio da je Bolivija na ivici haosa.


Veneciji, zahvaćenoj najvećim poplavama u poslednjih pola veka, preti novi talas plime. Procenjuje se da bi nivo vode mogao porasti za 160 centimetara. U toku su pripreme za novi vodeni udar. Dodatni problem mogao bi doneti sneg u severnom delu pokrajine Veneto, u podnožju Dolomita. Italijanska vlada je proglasila vanredno stanje u Veneciji i dodelila prvih 20 miliona evra za najhitniju sanaciju štete i gradu koji je jedna od najposećenijih turističkih destinacija u svetu.

 

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Nenad Selaković

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво