Novosti dana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, tokom sastanka sa ministrom odbrane Republike Kipar Savasom Angelidisom, istakao veliki značaj koji Srbija pridaje čvrstom prijateljstvu sa Kiprom, zasnovanom na razumevanju, poverenju i solidarnosti. Predsednik Vučić je zahvalio na pomoći Kipra u zaštiti državnih i nacionalnih interesa Srbije, pre svega nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, i izrazio čvrst stav Srbije o podršci teritorijalnoj celovitosti Kipra. Ministar Angelidis je ponovio snažnu podršku Kipra suverenosti i teritorijalnoj celovitosti Srbije po pitanju Kosova i Metohije.

U selu Babin most, nedaleko od Obilića, osvanuli su grafiti „UČK", na zgradi Doma kulture. Vandali su oštetili i dečije igralište, u sklopu tog objekta. U dva navrata ispisano je i „Kosova" i „Kosovo", preneli su RTS-u Srbi u tom etnički mešovitom selu. Slučaj je prijavljen policiji. Ispisivanje pretećih poruka na Domu kulture i osnovnoj školi u Babinom mostu kod Obilića tužan je pokazatelj koliko su albanski ekstremisti ogrezli u mržnji, kaže direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

U Srbiji požari i dalje bukte u nepristupačnim predelima Stare planine, Trgovišta, Vranja, i Bosilegrada. Na Staroj planini vatra gori od nedelje, a oko 200 vatrogasaca i policajci iz cele zemlje, na nepristupačnom terenu pokušavaju da je ugase.

Ruska vojna policija raspoređena je na severnoj sirijskoj granici gde će od danas patrolirati sa turskim snagama. Kako se navodi, ključna misija rusko-turskih patrola je da smire i stabilizuju situaciju u regionu. Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu saopštio je ranije da su se kurdske snage povukle iz bezbedne zone pre isteka roka i da su sirijski graničari i ruska vojna policija ušli na to područje.

Povodom 100 godina Beogradske opere i 150 godina Narodnog pozorišta, večeras će premijerno biti izvedena moderna verzija prve srpske opere. Komad "Na Uranku" Stanislava Biničkog režirala je Ana Grigorović.

Košarkaši Partizana u 5-om kolu Evrokupa igraće protiv Limoža u Francuskoj. Utakmica počinje u 19 časova i 15 minuta. Novak Đoković igraće protiv Francuza Korentina Mutee u drugom kolu Mastersa u Parizu. Meč počinje  oko 16 časova.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Urednik vesti: Irena Jelovac

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво