Talasanje - Šetnja

Konferencija „Startup ekosistem Srbija“ održaće se 27. oktobra u Beogradu u realizaciji Privredne komore Srbije i Privrednog foruma mladih, a uz podršku Razvojne agencije Srbije. Ovo je prva konferencija čiji će fokus biti na birokratiji i pravnoj regulativi, kao preprekama za razvoj startap ekosistema, a biće reči i o istraživanjima alternativnih izvora finansijske podrške ovakvim projektima.

Na konferenciji će učestvovati i predstavnici najrazvijenijih evropskih startap ekosistema - Finske, Izraela i Nemačke, kako bi diskutovali o pozitivnim pravnim regulativama koje su usvojile njihove zemlje.

Multidisciplinarni umetnik Dragan Ilić, kao specijalni gost Festivala S.U.T.R.A. u Muzeju nauke i tehnike predstaviće publici svoj bogat opus - crteže, instalacije i performanse.

Na ovogodišnjem festivalu Ars Electronica u Lincu, predstavio se performansom/instalacijom RoboAction A1K1, kada je, prikačen na programiranu robotsku ruku, "crtao" istovremeno sa 900 grafitnih olovaka, grafita i uljanih pastela (štapića) po velikim komadima papira kreirajući specifični vizuelni stil.

U MNT će predstaviti i najnovija istraživanja spajanja robota i BCI tehnologije (direktno upravljanje čovekovim mozgom) u cilju realizacije svojih ideja, kao i rad na polju veštačke inteligencije

Festival S.U.T.R.A. održava se u okviru manifestacije X označava mesto", kojom Muzej nauke i tehnike obeležava 27 godina postojanja.

Sa vama je Mirjana Nikić.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се