U središtu pažnje

Kako iskoristiti prilike koje se otvaraju u saradnji sa Kinom? Šta je dogovoreno i potpisano na Samitu? Kako Kina vidi Srbiju i region i šta mi možemo da naučimo od nje?

Na Samitu šefova vlada Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope istaknuto je da trgovinska razmena između Kine i ovih država, uprkos ekonomskoj krizi, beleži rast i da je dostigla rekord od 60 milijardi dolara. Od početka saradnje ukupan izvoz 16 država u Kinu porastao je za 70 odsto. U kojim sve oblastima Srbija može da intenzivira saradnju? Šta će za nas značiti modernizacija pruge Beograd - Budimpešta? Zašto je Kina zainteresovana za uvoz poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda i imamo li mi dovoljno  junećeg mesa za tako veliko tržište? Da li će kineska kompanija kupiti „Železaru Smederevo"?

Gosti emisije su  Dragana Mitrović, profesor Fakulteta političkih nauka,  Mihajlo Crnobrnja profesor na  Fakultetu za ekonomiju, finansije i administraciju i Milanka Stojaković, savetnik za Kinu u Centru za bilateralnu saradnju Privredne komore Srbije.

Urednik i voditelj je Ivana Pribićević.

 

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво