Читај ми!

Sublimne frekvencije

Predstavićemo odabrane numere sa albuma „I Don't Know Who Need to Hear This” kantautorke Sare Bet Tomberlin, koji je krajem aprila objavila izdavačka kuća Sedl Krik.

Ova američka umetnica pažnju muzičke javnosti privukla je debitantskim izdanjem At Weddings iz 2018. godine, a snimila ga je sama u kućnim uslovima i u crkvi, budući da je odrastala u konzervativnom baptističkom okruženju.

Album koji predstavljamo u emisiji je ujedno i njeno prvo izdanje koje je zabeležila u pravim studijskim uslovima. Tomberlinova i članovi benda su sve numere snimili uživo za samo dve nedelje, sedeći na podu u krugu u studiju u Bruklinu. Instrumentaciju čine sintisajzeri, akustična gitara, violončelo, klavir, jednostavne udaraljke, klarinet i saksofon, bez dodatnih efekata, na koje se nadovezuje njen često udvojeni vokal,

Namera albuma je, kako ističe Tomberlinova, da se istraži i oseti prostor koji nas okružuje, te da se stvori takozvani oltar za osećanja. Ona dalje objašnjava da oltar o kojem govori predstavlja duhovni prostor koji je više povezan sa veštičarenjem, nego sa hrišćanstvom. Ovu intimnu atmosferu albuma dalje pojačavaju produkcijske intervencije kojima se kod slušaoca stvara utisak da se nalazi u centru tog prostora u kojem sve odzvanja, okružen ovim umetnicima i njihovim muziciranjem.

Autorka Jelena Damjanović



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво