Džez – Srđan Ivanović i Blazin’ Quartet

U večerašnjoj emisiji ekskluzivno na našim talasima predstavljamo najnoviji album bubnjara Srđana Ivanovića i njegovog sastava Blazin’ Quartet „Sleeping Beauty”, objavljen u koprodukciji izdavača Moonjune Records i Coolabel.

Bubnjar Srđan Ivanović, rođen u Bosni i trenutno nastanjen u Parizu, tokom prethodnih desetak godina gradio je uspešnu internacionalnu karijeru u nekoliko zemalja. U Srbiji je 2012. objavljen album njegove postave Blazin' Quartet, Jalkan Bazz, kojim se profilisao kao moderan interpretator balkanskog nasleđa i promišljen, nenametljiv bendlider. Aktivan je bio i u postavi Nikolov-Ivanović Undectet koja je takođe nastupala pred publikom u Srbiji prethodnih godina, a koja na nešto drugačiji način spaja džez tradiciju, inovativne ritmičke koncepte i savremenu džez kompoziciju.

Album Sleeping Beauty prikazuje evoluciju benda Srđana Ivanovića u poslednjih desetak godina, koja se ogleda u promenama personala i širenju zvučne palete, gde značajno mesto zauzima specijalni gost, flautista Meždik Malik. Pored ovih novina, promene su vidljive i u načinu na koji se tretira i dalje prisutni etno momenti. Blazin' Quartet ovde zahvata i stilski i aranžerski široko, pritom zadržavajući komunikativnost i jednostavnost u izlaganju teme i soloa, na relaciji od post-bapa do neo-džez-roka. Premda je nezahvalno izdvajati soliste u ovoj kompaktnoj i prožetoj formaciji, grčki trubač Andreas Polizogopulos daje naročito interesantnu liričnu, gotovo 'isiemovsku' notu zvuku benda.

Autor Nikola Marković

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се