Читај ми!

Говоримо о више нових књига...

Маргарет Атвуд, Александар Генис, Хане Ештавик, Вероник Берген


Управо је објављен нови роман славне канадске књижевнице Маргарет Атвуд „Живот пре човека". Маргарет Атвуд (1939) пише поезију и есеје, приређује антологије, бави се критиком, ауторка је више романа: „Мачје око", „Слепи убица", „Година потопа", „Алијас Грејс", „Слушкињина прича", „Сведочанства" и других. Учествовала је у писању сценарија за серију „Слушкињина прича". Добитница је бројних награда,међу којима је и признање Букер.

О роману „Живот пре човека" разговарамо са преводиоцем, Александром Чабрајом.

Представљамо роман „Стварно колико и ја" норвешке списатељице Хане Ештавик (1969). „Гардијан" је овај роман назвао ремек-делом непоузданог приповедача. Гост емисије Читач је преводилац, Радош Kосовић.

 

Две нове књиге „Геопоетике" су пред нама, дело „Kожа времена" Александра Гениса, писца, књижевног критичара и есејисте. Рођен је у Русији 1953. живи у Америци од 1977. Александар Генис је вероватно најбољи есејиста руског језика данас. Пише луцидно, динамично, информативно и забавно.

Друга књига је роман белгијске ауторке, Вероник Берген „Или да се спасу сви, или нико". Вероник Берген (1962) објавила је петнаест романа и више песничких збирки и књига есеја. 2018. постала је члан Kраљевске академије француског језика и књижевности у Белгији.
Обе књиге нам представља уредница у „Геопоетици", Јасна Новаков Сибиновић.

Емисију уређује и води Драгана Kовачевић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво