Читај ми!

Немања Ћеранић, Страхиња Маџаревић и Бошко Савковић

Филм „Лихвар” младог редитеља Немање Ћеранића добитник је награде листа Политика „Милутин Чолић” за најбољи домаћи филм у оквиру 49. ФЕСТ-а.

Филм је премијерно приказан управо на овом фестивалу, а сада је на биоскопском репертоару градова у Србији, па и Инђије. Наиме, Инђија је родни град редитеља Немање и продуцента Аљоше Ћеранића, где је уз подршку Општине и снимљен. Ова крими драма упознаје нас са локалним зеленашем, бившим боксером, који се увек држи свог кодекса: нико му никада не остаје дужан и он никоме није дужан. Пратимо један дан у његовом животу, као и обрт у тренутку у коме је он био на корак до остварења сна. У главним улогама појављују се Душан Петковић, Страхиња Блажић, Јово Максић, Златан Видовић, Бранко Видаковић, Татјана Венчеловски, Милица Грујичић, Милош Милаковић, Иван Ђорђевић Џуди, Младен Андрејевић и други, сценарио потписује Страхиња Маџаревић, фотографију Душан Грубин, а музику Далибор Врзић. Данашњи гости биће редитељ Немања Ћеранић и сценариста Страхиња Маџаревић.

Синоћ је у Капетан Мишином здању премијерно приказан филм „Задужбине и Фондови Универзитета у Београду" редитеља Бошка Савковића. Филм говори о времену када је Универзитет у Београду био један од најбогатијих универзитета Европе захваљујући визији и доброчинству великих задужбинара. Ово је прича о великим људима ‒ Миши Анастасијевићу, Луки Ћеловићу, краљици Наталији и другима који су разумели какав је значај високог образовања за Србију. У данашњој емисији чућете и редитеља филма Бошка Савковића.

Уређује и води Ана Вучковић Денчић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво