Читај ми!

О Карлосу Руису Сафону, Барнарду Аћаги...

Гости емисије су Борислав Пантић и Срђан Срдић

Карлос Руис Сафон (1964‒2020), шпански писац, аутор је многих бестселера. Роман „Сенка ветра" прославио га је широм света и уврштен на списак од сто најбољих књига у последњих 25 година на шпанском језику.„Сенка ветра" је први роман из циклуса „Гробље заборављених књига"; чине га још: „Игра анђела", „Заточеник небеса" и „Лавиринт духова". Најновија књига овог аутора „Град од паре" објављен је недавно код нас. Ово је уједно и опроштај од једног од најзначајнијих шпанских и светских аутора с почетка XXИ века. О Сафону и његовим књигама разговарамо са уредником у издавачкој кући Чаробна књига Бориславом Пантићем

Бележимо објављивање нових наслова код издавачке куће Партизанска књига. То су романи „Дани у Невади" Бернарда Аћаге и књига Паскала Ребетеа „Тешка категорија".

Бернардо Аћага сматра се врхунским представником баскијске прозе. Објавио је бројне романе, између осталих „Боје неба" и „Хармоникашев син".

Паскал Ребете аутор је романа „Тешка категорија". Рођен је у кантону Јура у Швајцарској, новинар је и уредник. Написао је петнаестак књига. О овим новим књигама разговарамо са уредником у Партизанској књизи Срђаном Срдићем.

Слушамо и редовну рубрику ‒ есеј Бојана Белића о песницима света.

Емисију уређује и води Драгана Ковачевић.

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво