Читај ми!

Марина Фафулић Милосављевић и Драгана Жаревац

50 година филмског хита у српској кинематографији 1969-2019 и Баланс

Синоћ је, у оквиру Слободне зоне у Југословенској кинотеци одржана промоција књиге 50 година филмског хита у српској кинематографији 1969-2019 Марине Фафулић Милосављевић, коју је објавио Филмски центар Србије. Ова књига је занимљива како за филмофиле, тако и за оне који се баве филмом практично или теоријски, јер феномен домаћег филмског хита анализира најпре са теоријског аспекта - кроз дефиницију и настанак филмског хита, историјски развој продукције хитова и одлике савремене продукције, а потом и са оног практичног и много занимљивијег - кроз конкретне примере.

Гошћа данашње Филмораме је ауторка Марина Фафулић Милосављевић, која ће осим о овој узбудљивој књизи говорити и о свом раду на Факултету драмских уметности, али и телевизији и филму.

Видео рад Драгане Жаревац Баланс у продукцији Независног филмског центра Филмарт уз подршку Филмског центра Србије, биће премијерно представљен од 12. новембра 2020. у оквиру фестивала Les Instants Video у Марсеју. Полазећи од архивских материјала у форми цртежа и текстуалних записа својих првих перформанса изведених од новембра 1979. до априла 1986. у Студентском културном центру у Београду и у Галерији ШКУЦ у Љубљани, Драгана Жаревац у оквиру рада Баланс бира три рада да их поново изведе и забележи видео-камером. У данашњој емисији чућемо и Драгану Жаревац.

Уређује и води Ана Вучковић Денчић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво