Да ли је Богословски факултет пре свега црквена образовна институција која школује кадар цркве?

Гости емисије су др Зоран Ранковић, декан Православног богословског факултета и др Родољуб Кубат, редовни професор Православног богословског факултета.

Неспоразуми који већ неко време трају на релацији Српске православне цркве, Православног богословског факултета и Београдског универзитета могли би да буду решени или преломљени на случају редовног професора Православног богословског факултета Родољуба Кубата, коме је на последњој седници Синода СПЦ одузет благослов за рад на факултету. Постоје ли званични разлози за укидање благослова, је ли то налог Синода декану да отпусти редовног професора, да ли се тиме нарушава аутономија Богословског факултета и крши Закон о високом образовању као и Статут Београдског универзитета и да ли ће Богословски факултет изаћи са Београдског универзитета иако је био један од оснивача Универзитета као државне институције?

 

Чини се да је кључно питање и да ли је Богословски факултет пре свега црквена образовна институција која школује кадар цркве? Све су ово питања за наше саговорнике: др Зорана Ранковића, декана Православног богословског факултета и др Родољуба Кубата, редовног професора Православног богословског факултета.

Аутор емисије: Дијана Ивановић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво