„Тражим помиловање"

Гости емисије: Дејана Милић Субић, Гoрдана Савовић, Радивоје Стојковић и Александар Јовановић.

Поводом предлога Комисије Завода за унапређивање образовања и васпитања да се из III разреда средњих школа искључи избор из поезије Десанке Максимoвић, а из IV разреда чувену збирку познате песникиње „Тражим помиловање" огласили су се писци, критичари, просветни радници и велики део културне јавности.

Недопустиво је  „избацити" најчувенију збирку Десанке Максимовић која је у колективном сећању нашег народа, поручују поштоваоци њене поезије. Чланови Комисије Завода за унапређивање образовања и васпитања, негирају такве тврдње уз констатацију да је дело наше велике песникиње у великом обиму присутно и у основном образовању, а да је њихова препорука да се збирка „Тражим помиловање" нађе у I разреду гимназије.

О поезији Десанке Максимовић, могућности да се одлука Завода промени и процедури мењања школског градива за Речено и прећутано говоре Дејана Милић Субић из Завода за унапређивање образовања и васпитања, професор српског језика и књижевности Гoрдана Савовић, председник националног просветног савета професор Радивоје Стојковић и проф. др Александар Јовановић.

Емисију уређује и води Милена Божовић Манић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво