Више од 11.000 жртава земљотреса у Турској и Сирији

У разорном земљотресу у Турској и Сирији погинуло је, према најновијим подацима, више од 11.000 људи. Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган саопштио је да је број жртава у тој земљи повећан на 8.574. Он је навео да је било проблема са иницијалном реакцијом на земљотресе који су погодили југ земље. У Сирији је погинуло више од 2.500 људи.

У Украјини се настављају сукоби. Најтеже борбе и даље се воде у околини Бахмута. Руске снаге појачале су офанзиву на истоку. Председник Украјине Володимир Зеленски стигао је у Лондон где ће се састати са британским премијером Ришијем Сунаком. Предвиђен је сусрет и са краљем Чарлсом Трећим. Заменик премијера Русије Александар Новак изјавио је да одређена изузећа Европске уније на ограничење цене руских нафтних деривата показују да је руска нафта и даље тражена у Европи.

Глумица Бранка Веселиновић преминула је у 105. години. Била је најстарија глумица на свету. Рођена је 1918. године у Новом Бечеју. Глумила је у више од 100 позоришних представа, и више од 50 телевизијских серија и филмова. Играла је у првој представи Југословенског драмског позоришта 1948-ме у комаду „Краљ Бетајнове". За улогу Гине у „Ожалошћеној породици" Бранислава Нушића добила је Стеријину награду 1964. године.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Ненад Селаковић и Тина Амић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво