Читај ми!

Резолуција о Сребреници – појачани притисци и дипломатска борба

И даље је неизвесно каква ће бити судбина резолуције о Сребреници око које се воде жестоке дипломатске борбе. Гласање о том документу у Генералној скупштини Уједињених нација првобитно је било планирано за данас, али је у међувремену одложено. Председник Вучић који је боравио у Њујорку имао је бројне сусрете са представницима различитих земаља, амбасадор Марко Ђурић организовао је панел дискусију на којој су говорили Срби, жртве рата у БиХ. На захтев Руске Федерације одржана је седница Савета безбедности о стању у БиХ на којој је говорила и српска чланица Председништва БиХ, Жељка Цвијановић.

Какав ће бити резултат дипломатских напора, може ли се текст резолуције кориговати, шта предлагачи резолуције и западне земље које подржавају резолуцију желе да постигну појачаним притисцима на Републику Српску и Србију?

Гост емисије је Зоран Миливојевић, дипломата.

Уредник и водитељ је Ивана Прибићевић.

 

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара