Да ли се одмрзава бриселски дијалог?

"Отворен и пријатељски разговор са Мирославом Лајчаком. Када кажем отворен, то стварно мислим. Разумели сте ме све", објавио је синоћ на Истаграму председник Александар Вучић после сусрета са изаслаником ЕУ. Разговору у Београду претходио је састанак Лајчака са Аљбином Куртијем који је потом објавио да прихвата европски план за нормализацију односа са Београдом као "добру основу за даље дускусије". Европски преговарач у Приштини је наговестио нови сусрет у Бриселу на највишем нивоу али и поновио да све што је у дијалогу до сада потписано мора бити примењено. Да ли дипломатска офанзива западних изасланика оживљава бриселски дијалог? За Магазин говори председник скупштинског одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун.

 

После информације да су тројица ученика из Трстеника, снимљени како врше насиље над наствницом, враћени у школу јер је одлука о њиховом удаљењу са наставе поништена из процедуралних разлога, Унија синдиката просветних радника Србије у писму министру просвете Бранку Ружићу упозорава да је ситуација све драматичнија и „да прети колапс образовног система". Синдикат пита и докле се стигло са изменом закона након што је Радна група за превенцију и спречавање насиља у школама донела предлоге мера и закључке, који су, по мишљењу овог синдиката, добри. О стању у просвети разговарамо са Председницом Уније синдиката просветних радника Јасном Јанковић.

Како се приближава прва годишњица рата у Украјини све су опречније процене да ли следи нови општи напад Русије на ту земљу. После одлуке Кремља да руковођење операцијом у Украјини поново повери начелнику Генералштаба, генералу Валерију Герасимову, кадровско прегруписавање и у Кијеву. На место досадашњег министра одбране Олексија Резњикова долази шеф војне обавештајне службе Кирило Буданов. Запад обећава слање све убојитијег наоружања док из Москве стижу упозорења да је, у зависности од природе претње, Русија спремна да употреби све врсте оружја и да ће одговор бити "брз, жесток и убедљив". Стање на бојиштима и анализу могућег даљег одвијања сукоба чућемо од војног аналитичара Влада Радуловића. 

Уредник и водитељ, Јелена Видић.




Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво