Читај ми!

Новак Ђоковић освојио 10. Аустралијан опен

Новак Ђоковић освојио је десету титулу на Аустралијан опену пошто је савладао Грка Стефаноса Цициписа са 3:0. По сетовима је било 6:3, 7:6, 7:6. Ово је 22. Новакова гренд слем титула, чиме се изједначио са Шпанцем Рафаелом Надалом. Ђоковић ће од сутра поново бити први тенисер света и започеће 374. недељу на врху АТП листе. Наш тенисер ће на првом месту бити сигурно наредне четири недеље, чиме ће достићи и рекорд Немице Штефи Граф, која је прва на свету била 377 недеља.

Председник Чешке, Милош Земан, долази у дводневну посету Србији на крају свог другог, петогодишњег мандата. Он ће се сутра срести са председником Србије, Александром Вучићем, а заједно ће свечано отворити реновирани Чешки дом. Земан ће између осталог бити упамћен и по извињењу Србији и српском народу због НАТО бомбардовања. Он у марту завршава мандат, када ће га наследити бивши генерал НАТО-а Петр Павел, који је јуче победио у другом кругу председничких избора. Председник Вучић честитао је Павелу на избору за новог председника Чешке.

У Украјини се настављају сукоби. Жестоке борбе се воде за Угледар и Бахмут. Кијев саопштава да је Русија усмерила своју артиљеријску ватру на 40 насеља у близини Бахмута. Војни извори наводе да се украјинске снаге сада боре да задрже град, након повлачења војске из оближњег града Соледара. Немачки канцелар Олаф Шолц изјавио је да је неопходно наставити телефонске разговоре са руским председником Владимиром Путином о томе како да свет изађе из тренутне ситуације. Из НАТО-а поручују да је Алијанса спремна за директан сукоб са Русијом, уколико Москва изврши инвазију на неку од земаља чланица тог савеза.


Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Реља Трајковић и Марица Сердар

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво