Читај ми!

Свети Сава – свесрпска слава

Данас је Савиндан – дан који обележавају све школе – и у Србији и у нашој дијаспори. Пригодни, уметнички програми, академије и дружења су већ одржани, или спремни – у Аустралији, Холандији, Швајцарској, Француској, Румунији.. Укључићемо се у неке од тих програма, о некима сазнати од наших сарадника, а неке, који ће потрајати целу недељу – најавити.

Патријарх српски Порфирије је допутовао у радну посету Сједињеним Америчким Државама, где ће, како је предвиђено програмом посете, боравити до 5. фебруара. У Њујорку ће, на Савиндан, служити свету литургију, а затим ће присуствати свечаној прослави Светог Саве, патрона тамошњих православних Срба.

Држављани наше земље који живе у иностранству ће од 1. фебруара моћи да у амбасадама и дипломатско-конзуларним представништвима Србије, широм света, постану еГрађани и користе електронске услуге на Порталу еУправе, као и порталима више државних институција.

Уредник и водитељ Ружица Зоркић-Радичевић.

Вечерас заједно

Autor:
Уредник редакције Ружица Зоркић Радичевић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког петка од 21 час. Настала је 8. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво