Читај ми!

Мајстор за каблове

Јоца никад није имао потребу за мајстором у кући. Од шпорета и усисивача до пегле и веш машине – све је умео сам да поправи. Знао је чему служи сваки прекидач и кабал, кад шта треба заврнути, а кад затегнути. Увек је при руци имао своја верна стара кљешта којима је куцкао по кућним апаратима и пазио на њихову исправност. Његово умеће се ту није завршавало.

Пре неки дан је полупао све плочице у кУпатилу и залепио нове јер је опазио да неколико не стоји под добрим углом. Успут је одлучио да ушрафи и нове полице које је сам направио. Био је уверен да ће сваки добар мајстор увек прЕпознати квалитет домаћег прОизвода. Јоци је велику срећу, осим посла, причињавала и супруга која је подржавала његов рад.

Зато га је и збунило њено инсистирање на томе да се за увођење струје у подрум позове неко стручан. Зашто да плаћају мајстора за посао који он може да реши? Као да је тешко развући кабл или два на једном зиду, и још један или три кабела на другом. Сам ће сићи у подрум и доказати јој да је стручњак и за каблове и за струју!

Аутор текста - Татјана Киждобрански

Глумица - Јадранка Селец 

Емисија Српски на српском емитује се током дана у следећим терминима - 04:55; 08:05; 11:55 и 22:30.

Ово издање можете чути поново на таласима Првог програма Радио Београда 14. и  23. децембра.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво